Mini solcellehus

Lav et minihus med indbygget solcellelys.

De her minihuse er lavet med solcellelys, men kan lige så godt laves med fyrfadslys eller batterilys...

Lille solcellehus:

Vægt i alt ca. 2kg.

Ca. 30 højt og 12 cm bredt.

Stort solcellehus:

Vægt i alt ca. 3kg.

Ca. 30 højt og 20 cm bredt og 12 cm dyb

 

Materialer og redskaber:

Fin Formmørtel - du skal bruge 1-2kg Gazelle Fin Formmørtel pr. hus.

Et syltetøjsglas/henkogningsglas eller en stor plastikflaske.
 
Solcellelampe - skal kunne skilles ad, så selve solcelledelen kan bruges alene.
 
Småsten, mosaikstifter eller lignende til at dekorere husene med.
 

Evt. betonbinder. F.eks. Skalflex beto-binder. Skal kun bruges hvis du vil male solcellen, eller male detaljer på huset.

Gazelle oxydfarver. F.eks. rød, brun og sort oxyd - du skal bruge ca 50g til tagene, og et par gram til døren.

Små beholdere til at blande farver i.

Spande: En 10 liters spand til at blande Formmørtel i, en 20 liters spand til at rense redskaberne (røreværket) i, og en mindre spand til det vand du skal bruge undervejs når du vil glatte overfladen på din model.

Røreværk/boremaskine med piskeris. Små mængder kan også røres med en gaffel og æltes i hånden, men det er meget nemmere hvis du bruger en boremaskine med et piskeris.

Spandeske/spartel til at skrabe spanden ren med (bruges ligesom en dejskraber).

Fin pensel til at glatte overfladen.

Evt. grillpind, håndtaget på en tynd pensel eller lerredskaber til at lave detaljer på husene.

Evt. pensler hvis du vil male detaljer eller taget.

Latexhandsker

 

Trin for trin vejledning:

lyshuse03

1. For at lave et solcellehus skal du bruge et glas eller en plastikflaske og en solcellelampe. Du skal kun bruge selve solcelledelen af solcellelampen. Her er der brugt to forskellige. En bred top med metalfarvet låg og en lille simpel solcelle, hvor alle metaldelene kan fjernes så der kun er plastikdelen med solcellen tilbage. Metal solcellelampen bliver malet sort med sort oxydfarve blandet op med betonbinder. Det giver en meget holdbar farve som kan klare vind og vejr. Plastikflasken skæres til så den lille solcellelampe passer på toppen af den.

 

 lyshuse04
 

2. Bland Fin Formmørtel som der står på sækken. Læg først et lag på bunden af flasken/glasset så huset stabiliseres. Dan derefter dør og vinduer ved at lave en “pølse” som lægges på flasken, så døråbning og vinduer bliver frie. Mas mørtelen ud og sørg for at glatte Formmørtelen ud mod vinduet/døråbningen. Afslut ved at lægge et ca.½cm tykt lag på resten af flasken/glasset.

 

 lyshuse05
 

3. Klap små sten godt ind i mørtelen. Du kan også vælge at indfarve væggene eller bare lade dem være hvide og glatte.

 

lyshuse06

4. Tjek om døråbninger og vinduer har en glat og pæn afslutning ind mod glasset. Fjern sten fra åbningerne og klap resten godt på plads.
 
 
lyshuse07
 
5. Indfarv en lille smule mørtel ved at drysse oxyd farve på den og ælt farven ind i mørtelen. Brug den indfarvede mørtel til at forme døren, og lav detaljer i døren med en spids genstand.
 
 
lyshuse08

6. Lav et tag på lygtehuset med indfarvet mørtel. Tjek undervejs at der er plads til solcellelyset. Pak solcellen ind i plastikfilm og lad den sidde i toppen af huset, mens du modellerer taget rundt omkring det.
 
 
lyshuse09
 
7. Dyp en finger i vand og glat mørtelen ud med et let pres og cirkelbevægelser, så det bliver pænt og jævnt.
 
 
lyshuse10
 
8. Lad lygtehuset tørre et døgns tid, sæt solcellen på plads i taget og tjek at det virker. Sæt huset udenfor et sted hvor der er masser af solskin i løbet af dagen. Hvis du ikke vil bruge solceller kan du også lave et hus der bliver lyst op med fyrfadslys eller batterilys.
 
lyshuse01
 
lyshuse02

Huset er vand og frostsikker og kan stå ude hele året rundt.

 

Gazelle Fin Formmørtel er en fin modellerbar mørtel med meget fine fibre som ikke ses i overfladen. Den er som er både frostsikker og vandafvisende og kan derfor både bruges indendørs og udendørs. Ligesom den kan bruges til akvarier og vandbassiner. 

Gazelle Formmørtel EAC IIIv  er en fiberarmeret modellerbar specialmørtel. Den har samme egenskaber som Fin Formmørtel, men er noget grovere i det, og bruges til større bassiner og kunstige klipper.

Oxydfarve bruges blandt andet til indfarvning af beton. Der er mange forskellige oxydfarver, men det er ikke alle der egner sig til brug i beton. De oxydfarver vi forhandler er alle testede og godkendt til brug i beton.  

Produktinformation: Gazelle Fin Formmørtel

Webbutik: Gazelle Fin Formmørtel, Oxydfarve