Fra Skrot til skulptur

Skulpturer lavet af skrot, gaffatape og Formmørtel

To gange om året overtager forældrene undervisningen på Fænøsund Friskole, mens lærere og pædagoger bruger en dag på at efteruddanne sig. Fra skrot til stoleskulptur projektet blev udført af de 15 elever i skolens 7 klasse, under ledelse af 3 voksne. De unge havde 5 timer til projektet, hvoraf de første 1½ time gik med at lave skulptur grundformene. Herefter havde de 2½ time til at lægge mørtel på og forme figurerne til.

Gazelle Formmørtel EAC IIIv giver uanede muligheder for at modellere skulpturer op. Et lag på 1-2 cm er nok til, at skulpturerne kan klare at børn klatrer, hænger og hopper på dem, alt afhængigt af hvor bærende grundformen i skulpturen er. Dvs en skulptur med en solid kerne af f.eks. flamingo, skal bruge et mindre lag mørtel, end en skulptur der er bygget op af hønsenet.

Gazelle Fin Formmørtel er nem for børn at arbejde med, når de skal lave mindre skulpturer eller ting som f.eks. et fuglehus, en lampe eller fugle foderhus. Mørtelen kan formes næsten som modellervoks eller ler, og er derfor perfekt når man skal modellere helt fine detaljer. Den er også meget velegnet som afsluttende lag oven på Gazelle Formmørtel EAC IIIv, da den er lige så slidstærk, men har en finere overflade.

Produktinformation: Gazelle Formmørtel EAC IIIv, Gazelle Fin Formmørtel

Webbutik: Gazelle Formmørtel EAC III,  Gazelle Fin Formmørtel