Legeplads

Bunker forvandlet til legeplads

Professor Labri legeplads

Professor Labri skulpturen blev skabt af Erling Tingkær i 1993. Den er bygget henover toppen af en gammel bunker i Odense, og forvandlede bunkeren til en legeskulptur. Samtidig satte man et monument for en af Odenses store personligheder og gøglere. Erling Tingkær udnyttede bunkerens kubiske form til at skabe hovedet, og placerede hans høje hat ovenpå. Hatten er forsynet med en trappe og bænk, hvor man kan nyde udsigten. Alt lavet i metal, Formmørtel EAC IIIv og indfarvet Ædelpuds. Hans jakke og slips er lavet af henholdsvis marmor og skifer. Bunkerens udluftning blev til en stok i den ene hånd, og en cigar i den anden hånd.   Hans berømte citat om "frikadellens flugt over plankeværket" er skabt i træ.

Pladsen blev renoveret, moderniseret og udvidet i 2014.

Læs mere om Professor Labri på wikipedia

 

Om kunstneren: Erling Tingkær har arbejdet med Gazelles produkter siden starten af 90'erne. Han har lavet utallige skulpturer til torve, skoler og institutioner. Han bruger ofte et svejset stålskellet som basis for sine skulpturer, men arbejder også med styropor eller andre materialer som basis. Han bruger som oftest Gazelle Formmørtel EAC IIIv som første lag på skulpturerne og slutter af med en blandig af halvt Formmørtel EAC III v og halvt Ædelpuds blandet op med oxyd farve. Ved at blande Ædelpuds og Formmørtel får han et toplag som han kan slibe i. Flere af hans skulpturer integrerer også speciallavede kakler, da han også arbejder i keramik.  Læs mere om ham og hans projekter på hans hjemmeside: www.erlingtingkaer.dk/

 

Gazelle Formmørtel EAC IIIv er en fiberarmeret modellerbar specialmørtel som er både frostsikker og vandafvisende.

Gazelle Ædelpuds er en dekorationspuds som er meget klæbrig og kan formes i små toppe. Den er derfor fin til et afsluttende lag oven på Gazelle Formmørtler. Levetiden er mellem 5 og 25år afhængigt af hvad den udsættes for. Det forøger levetiden betragteligt hvis den blandes halvt om halvt med Gazelle Formmørtel EAC IIIv. Den primære grund til at bruge Ædelpuds istedet for Fin Formmørtel som afslutning, er at Ædelpuds er nemmere at slibe i, og derfor er meget velegnet hvis man gerne vil have en meget ensartet og glat overflade.

Oxydfarve bruges blandt andet til indfarvning af beton. Der er mange forskellige oxydfarver, men det er ikke alle der egner sig til brug i beton. De oxydfarver vi forhandler er alle testede og godkendt til brug i beton.

Produktinformation: Gazelle Formmørtel EAC IIIvGazelle Ædelpuds  

Webbutik: Gazelle Formmørtel EAC III,  Gazelle Ædelpuds, Oxydfarve