Bladfad

Lav et bladfad der kan bruges som fuglebad eller som dekorationsfad.

 

Materialer og redskaber:

Fin Formmørtel (eller Formmørtel EAC IIIv) - Du skal bruge 1-15kg Gazelle Fin Formmørtel afhængigt af størrelsen på fadet. Du skal beregne ca. 15kg per kvadratmeter fad.

Spande - Et par 20liters spande til dels at blande materialet i og til dels at vaske redskaberne i. Der ud over skal du bruge en 12 liters spand til vand (til pensler etc.).

Rørværk/bormaskine med piskeris

Spandeske/spartel Etc.

Grov pensel - Til at glatte overfladen.

Latexhandsker

Afdækningsplast

Sandbunke

Et blad - Her er brugt Parasolblad. Hostablade og bronzeblade er også gode.

Olie - En billig spiseolie fungerer fint.

Grov pensel - Til at glatte overfladen.

Evt. Oxydfarve - Til at indfarve fadet med, hvis du ønsker en anden farve end hvid.

 

Trin for trin vejledning:

1. Form en bunke i sand i den facon som det færdige bladfad skal have. Desto højere bunke desto dybere fad.

2. Dæk sandet med afdækningsplast, så du ikke får sand på det færdige fad.

3. Læg bladet på sandet med undersiden opad og smør det ind i olie. Husk at placere bladet så toppen af bunken ligger i midten af bladet. På den måde kommer fordybningen i midten af det færdige fad.

4. Bland Gazelle Fin Formmørtel eller Formmørtel EAC IIIv som det står på sækken, og læg den smidige formmørtelmasse ud på bladet med hænderne.

5. Læg et lag på 2-3 cm i midten over stilken, og lad det gradvist blive tyndere, så laget ude ved kanten er max. 4-5mm. Glat fadet ved at dyppe dine hænder i vand - husk at bruge handsker!

6. Lad fadet tørre til næste dag, vend det om og træk bladet af. Bladet er nemmest at trække af, hvis det har nået at tørre lidt ind først.

bladfad07

Der kan være lidt bladrester tilbage, som sidder fast i fordybningerne. De er nemme at hive af, hvis de får lov til at sidde nogle dage og tørre ind.

 

Gazelle Fin Formmørtel er frostsikker og vandafvisende så du kan uden problemer lade fadet står udendørs året rundt. Fin Formmørtel er hvid, så den er nem at indfarve med oxydfarver hvis du gerne vil have dit fad i en anden farve.  Hvis du vil lave en fad som har et areal der er over 1 m2 skal du i stedet bruge Gazelle Formmørtel EAC IIIv.

Oxydfarve bruges blandt andet til indfarvning af beton. Der er mange forskellige oxydfarver, men det er ikke alle der egner sig til brug i beton. De oxydfarver vi forhandler er alle testede og godkendt til brug i beton.  

Produktinformation: Gazelle Formmørtel EAC IIIv, Gazelle Fin Formmørtel

Webbutik: Gazelle Formmørtel EAC III,  Gazelle Fin Formmørtel, Oxydfarve